Lichtplafond

Spanplafond & wanden > Lichtplafond >

Een lichtplafond van Plafondlux creëert een optimale verlichting in uw ruimte. Dit lichtplafond zorgt voor een minimum aan schaduwvorming alsook voor een mooie egale verspreiding van het licht, daarnaast oogt het esthetisch mooi in uw interieur. Lichtplafonds zijn mogelijk in uw kantoor, inkom, leefruimte,… Zelfs een badkamer is geen probleem.

 

Waarom kiezen voor een lichtplafond?

  • Esthetisch mooi in uw interieur
  • Minimum aan schaduwvorming
  • Onderhoudsvrij
  • Efficiënt energieverbruik
  • Dimbaar
  • Lange levensduur (onze LED-verlichting is van hoge kwaliteit met minimum 5 jaar tot 10 garantie).
  • De mogelijkheid tot het creëren van verschillende sferen.
  • RGB-verlichting mogelijk
  • Human centric lighting mogelijk 

 

Welke spatie (plenum) is er nodig tussen een bestaand plafond en een lichtdoorlatend spanplafond? 

Het is reeds mogelijk om een egaal verlicht spanplafond te creëren vanaf 2cm spatie, maar dit is eerder ongunstig in kostprijs en verbruik. Vanaf 8cm wordt een mooi egaal lichtplafond gunstig in prijs en energieverbruik. Doordat bij een spatie van minder dan 8cm meer LED-verlichting geplaatst dient te worden die de kostprijs en het energieverbruik omhoog drijft.

 

In welke ruimtes kan een lichtplafond geplaatst worden? 

Een lichtplafond kan toegepast worden in een kantoor, winkelruimte, woonkamer,… Door de vele voordelen van een lichtplafond is het quasi overal toepasbaar.

 

Wat zijn de toepassingen van een lichtplafond? 

Blanco lichtplafond:
Een lichtplafond of een lichtwand ontlast de ogen waardoor minder snel een vermoeid gevoel optreedt dat de werkefficiëntie ten goede komt. Om deze reden is een lichtplafond ideaal voor uw kantoor of werkruimte, uw bureau thuis, de leefruimte of zelfs uw keuken.

 

RGB lichtplafond:

Een andere mogelijkheid van een lichtplafond is lichttherapie. Veel artiesten en interieurarchitecten gebruiken kleur om gevoelens, emoties en/of humeur te beïnvloeden. Iedere kleur heeft zijn eigen invloeden, zo wordt groen bijvoorbeeld vaak gebruikt in ziekenhuizen omdat het zorgt voor kalmte en een positieve invloed heeft op het stressniveau.

 

Wenst u graag meer info? Aarzel niet en contacteer ons voor een afspraak bij u of in onze kijkwoning!